Română (România)

Catalog Productie

Vinuri alese pentru gusturi rafinate

Grătiești 1986

Sunt vinuri de elită din "Colecția de Aur" Mileștii Mici, cea mai mare colecție de vinuri din lume (cca 1,5 mln butelii), înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness. În această categorie sunt prezentate vinuri de colecție albe și roșii de raritate în industria vinicolă din Republica Moldova. Aceste vinuri au o maturare dublă: se păstrează cel puțin 3 ani în budane de stejar, după care vinurile sunt îmbuteliate și maturate în butelii de sticlă iîn "Colecția de Aur" Mileștii Mici.

Depozitarea vinurilor în colecție datează din 1969 până în prezent. Fiecare butelie posedă un număr de inventar și o adnotare corespunzătoare care sunt dovada exclusivității vinurilor de colecție. Design-ul unic, ce imită original harta "orașelului vinicol subteran" a fost mentțonat cu diverse distincții la concursuri atât din țară, cât și peste hotarele ei.

GRĂTIEȘTI 1986 – vin de colecție licoros alb. Culoarea chihlimbărie a vinului și buchetul puternic cu aromă profundă de miere de albine și flori de câmp este completat de gustul tonic și uleios. Acest vin este unul dintre cele mai bune vinuri licoroase care se combină reușit cu înghețată, caramelă și prăjiturile cu cremă.

Struguri: Rkațiteli
Alcool: Min 16 % vol. - 160 g/dm3
Zahăr: BORDELESA EUROPA_07L_125KG
Pluta: Natural cork, red wax