Română (România)

Combinatului de Vinuri de Calitate "MILEŞTII MICI"

Republica Moldova a obținut titlul de "ţara cu porțile deschise în paradisul vinului", deoarece producerea vinului este îndeletnicirea de bază a moldovenilor. Oricine intră aici este binevenit.

Departe de hotarele republicii este bine cunoscută, apreciată şi iubită producţia Combinatului de Vinuri de Calitate "MILEŞTII MICI", cel mai vechi loc de păstrare a "băuturii sacre". Loc ce păstreză minunea de la Mileștii Mici.

Guinness World Records

ÎS CVC ,,Mileştii Mici” dispune de o colecţie de vinuri care a marcat faima întreprinderei pe piaţa internă şi pe arena internaţională a vinurilor.

În luna august a anului 2005, ,,Colecţia de Aur” Mileştii Mici a fost recunoscută de Guinness World Records ca fiind cea mai mare colecţie de vinuri din lume şi numără cca 1,5 mln. de butelii. Tot în același an este declarată de Parlamentul RM „Patrimoniul Cultural-Naţional al Republicii Moldova”.

Vinurile de colecţie cu marca comercială ,,Mileştii Mici” sunt vinuri excepţionale, cel mai vechi datînd din 1972. Rafinatele vinuri albe, cum ar fi: „Sauvignon 2013”, viguroasele vinuri roşii ,,Cabernet-Sauvignon 1987”, „Codru 1987”, sau delicatele vinuri de desert ,,Auriu 1986”, ,,Trandafirul Moldovei 1986” sunt apreciate la cel mai înalt nivel de vinificatorii din întreaga lume.

Din camara Milestii Mici
Produse noi
Кладовая Милештий Мичь
Новые продукты
From the Milestii Mici cam
New products

0
de sticle in Colectia de Aur
of bottles in the Golden Collection
бутылок коллекционных вин
0
km. de galerii subterane
км. подземных галерей
km. of underground galleries
0
medalii la concursuri
наград на винных конкурсах
medals at competitions
0
ani de activitate
лет деятельности
years of activity

Parerea oaspetilor care ne-au trecut pragul
Впечатление от гостей, которые пересекли порог.
The impression of the guests who crossed the threshold.

Alăturați-vă newsletter-ului nostru