Română (România)

Catalog Productie

Vinuri alese pentru gusturi rafinate

Codru 1987

Sunt vinuri de elită din "Colecția de Aur" Mileștii Mici, cea mai mare colecție de vinuri din lume (cca 1,5 mln butelii), înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness. În această categorie sunt prezentate vinuri de colecție albe și roșii de raritate în industria vinicolă din Republica Moldova. Aceste vinuri au o maturare dublă: se păstrează cel puțin 3 ani în budane de stejar, după care vinurile sunt îmbuteliate și maturate în butelii de sticlă iîn "Colecția de Aur" Mileștii Mici.

Depozitarea vinurilor în colecție datează din 1969 până în prezent. Fiecare butelie posedă un număr de inventar și o adnotare corespunzătoare care sunt dovada exclusivității vinurilor de colecție. Design-ul unic, ce imită original harta "orașelului vinicol subteran" a fost mentțonat cu diverse distincții la concursuri atât din țară, cât și peste hotarele ei.

CODRU 1987 – vin de colecție sec roșu, produs prin cupajarea vinurilor Cabernet-Sauvignon și Merlot. Vinul are o culoare rubinie cu nuanțte cărămizii. Buchetul vinului este foarte complex, cu aromă de cireșe amare și gust catifelat cu nuanțe amărui de sâmbure de vișină. Vinul pune în valoare gustul bucatelor din carne albă în sos, al cașcavalului "Chadder", gustul original al căruia se va accentua prin astringența plăcuta a vinului.

Struguri: Cabernet-Sauvignon
Alcool: Min 10,5% vol
Zahăr: BORDELESA EUROPA_07L_125KG
Pluta: Natural cork, red wax